Reparatie en onderhoud

Reparatie van kunststof kozijnen

Wanneer kunststof kozijnen beschadigen door bijvoorbeeld een inbraak, dan is het vaak nog mogelijk om deze schade te herstellen. Bij het repareren wordt een speciale pvc pasta of kunsthars gebruikt. Deze kunnen op de gewenste kleur gemengd worden.
Wanneer u uw gegevens doorgeeft nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Foto’s van de schade zijn welkom!

Reparatie / vernieuwen van hang en sluitwerk

Bij Harald Salvino kozijnen verzorgen wij U ook wanneer Uw schuifpui niet meer werkt, het sluitwerk beschadigd is na een inbraak of een poging daarvan en wanneer het slot van Uw achterdeur, voordeur of kozijn kapot is.

Onderhoud kozijnen

Harald Salvino kozijnen adviseert u om uw nieuwe kunststof kozijnen 1x per jaar met een reinigingsmiddel schoon te maken. Dit reinigingsmiddel zorgt voor een beschermlaagje en verwijdert vuil op de kozijnen. Voor houtnerf is een ander reinigingsmiddel verkrijgbaar dan voor de gladde oppervlakten (wit en roomwit zonder houtnerfstructuur). Wanneer u uw kozijnen 1x per jaar met de reiniger behandelt en de rest van het jaar de kozijnen ermee poetst wanneer u uw glas schoon maakt dan blijven uw kozijnen als nieuw! U ontvangt standaard een onderhoudssetje bij Uw nieuwe kozijnen en kunt deze altijd nabestellen.

Onderhoud van afdichtingen

Sponningdichtingen in vleugelramen en andere rubberen afdichtingen dienen om de 6 maanden te worden behandeld. Gebruik hiervoor een doek die goed opneemt. Op die manier blijven de afdichtingen soepel en vochtafstotend.

Onderhoud van hang- en sluitwerk

Uw ramen en deuren zijn voorzien van een hoogwaardig beslag. Om te bereiken dat dit sluitwerk steeds perfect blijft functioneren, dient het sluitwerk om de zes maanden te worden geolied. De sluitingen en rolpennen moeten met vaseline worden ingevet.
De zichtbare delen van het hang- en sluitwerk worden heel even bespoten met hang- en sluitwerkspray. De bewegende delen blijven op die manier makkelijk beweegbaar en continu functioneel. Let op dat u niet in de profielcilinder spuit.